Nieuws


Special Olympics Nationale Spelen 2017
Van 24 tot 27 mei namen een aantal van onze atleten deel aan de spelen die dit jaar werden georganiseerd in Lommel.
Ze namen deel aan Atletiek, Bocce, Fietsen, Voetbal en Zwemmen en behaalden heel wat medailles. Klik hier voor de officiële uitslag
Proficiat aan alle atleten en coaches

MTB-Overijse
MTB-Overijse organiseerde op 7 mei 2017 haar 24e editie van de toertocht MTB-Overijse ten voordele van de Sportclub Druivenstreek.
Het werd een echt succes zodat ze ons een mooie cheque konden overhandigen. Onze oprechte dank aan MTB-Overijse voor dit initiatief. klik hier voor de foto en artikel
Voor meer inlichtingen over MTB-Overijse ga naar http://www.mtboverijse.be/

Welkom

De Sportclub Druivenstreek is een sportvereniging opgericht voor personen met beperkingen.

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de sport in het algemeen voor mensen met beperkte mogelijkheden, om zo ook hun sociale contacten verder te ontwikkelen. Het normaal werkingsterrein van de vereniging is de gemeente Overijse, maar activiteiten kunnen ook daarbuiten georganiseerd worden voor zover ze het hierboven vermelde doel nastreven.

De volgende activiteiten worden aangeboden aan haar leden:

- Omnisport
- Voetbal
- Zwemmen

Personen met beperkingen zijn mensen als alle anderen, met dezelfde rechten, dezelfde fundamentele behoeften, dezelfde verlangens. Ze hebben beperkingen, maar ook een rijkdom aan mogelijkheden.

Zij krijgen de kans om zich te ontplooien en zoveel mogelijk zelfstandig te zijn. Er wordt steeds rekening gehouden met wat hij/zij kiest en graag wil/kan. De ondersteuning spitst zich niet toe op de beperkingen maar op de hele persoon.